Bartho Braat in Expeditie Robinson

Bartho Braat heeft zijn eigen voedsel bijeen moeten sprokkelen op een onbewoond eiland. De 65-jarige acteur neemt deel aan het zeventiende seizoen van Expeditie Robinson, maakt RTL bekend.

Bartho moest met onder anderen actrice Elle van Rijn en presentator Lex Uiting zien te overleven op een eiland in de tropen. Hoe lang de acteur het volhield, is vanaf donderdag 8 september te zien op RTL 5.

Bartho speelde jarenlang in Goede tijden, slechte tijden. Hij kroop in 1991 voor het eerst in de huid van Jef Alberts, begin dit jaar kondigde hij aan uit de soap te stappen. Bartho staat ook geregeld op het toneel, zo was hij te zien in Gare de Lyon en Een wonderbaarlijke nacht. Hij doet ook veel stemmen- en nasynchronisatiewerk, deze zomer is hij te horen in Finding Dory.

"Gerard : (...) De laatste maanden voor de bevrijding zwierf ik rond, kon niemand meer vertrouwen. Het is een wonder dat ze mij nooit hebben gevonden. Slapen deed ik op de gekste plekken; ik hield me een tijdje schuil op de begraafplaats Père- Lachaise, sliep ’s nachts in een van die mausoleums die rijke nabestaanden voor hun geliefde doden hadden neergezet. Logeren bij een dode, in het begin is dat heel luguber, maar gek genoeg, het went. Uit Script Wies Venmans"