Libelle van 7 maart 2019

"Interview Libelle, Jette van der Meij  hervat met oud GTST collega Bartho Braad de voorstelling Gare de Lyon

GEZOND GEHOOR intervieuw

"Stilte brengt je naar de kern, naar wie je werkelijk bent" Jette van der Meij.

Lovende recensie in de Theaterkrant

Jette van der Meij en Bartho Braat verrassen met mooi, ingetogen spel”

Gare de Lyon is door sterk script en spel, en een strakke montage, een spannende voorstelling geworden”.

Artikel over Gare de Lyon in Leeuwarder Courant

Op 11 april 2017 stond er een artikel over Gare de Lyon in de Leeuwarder Courant.

Dagblad van het Noorden

Op 30 maart 2017 stond er een artikel over Gare de Lyon in het Dagblad van het Noorden.

Emotionele avond met Gare de Lyon

Venmans Productions brengt met “Gare de Lyon” een Nederlands stuk naar de grotere Nederlandse theaters en MusicalNieuws was aanwezig bij de première op zaterdag 18 maart 2017 in het DelamarTheater.

Interview met Jette van der Meij in Dagblad “De Telegraaf”

Op 5 september 2016 stond er een interview met Jette van der Meij in Dagblad “De Telegraaf”. Ze is waarschijnlijk de meest geziene vrouw op de Nederlandse tv van de afgelopen 25 jaar.

Op de vlucht

Terwijl Amnesty International strijdt voor de rechten van de mens over de hele wereld, laat een kleine Nederlandse toneelproductie de pijn achter het vluchten zien.

Gare de Lyon in Nieuwe Nobelaer

Gare de Lyon is een toneelstuk die Wies Venmans schreef op basis van een waargebeurd verhaal dat ze hoorde in de Spaanse grensgemeente Portbou, over een jonge vrouw uit Marseille die pas op latere leeftijd hoorde van haar joodse afkomst. Venmans bedacht het verhaal van haar ouders. Hoe haar moeder, een Parijse jodin, net zwanger, richting Marseille vlucht en in kamp Joffre beland. Ze bevalt van een dochter en moet haar noodgedwongen afstaan. Ze hebben elkaar nooit meer teruggezien.

TWEE GELIEFDEN, UIT ELKAAR GETROKKEN DOOR DE OORLOG

Dertig jaar lang sleept Gerard zich elke eerste dinsdag van het nieuwe kwartaal om klokslag twaalf uur naar het Parijse station Gare de Lyon, in de hoop zijn jeugdliefde Rachel daar weer te zien. Hij was verzetsstrijder in de oorlog, zij jodin. Om de razzia’s in 1942 te ontvluchten, moest ze noodgedwongen Parijs verlaten. Hij zette haar op een trein naar Marseille, richting Marokko.

"Gerard : (...) De laatste maanden voor de bevrijding zwierf ik rond, kon niemand meer vertrouwen. Het is een wonder dat ze mij nooit hebben gevonden. Slapen deed ik op de gekste plekken; ik hield me een tijdje schuil op de begraafplaats Père- Lachaise, sliep ’s nachts in een van die mausoleums die rijke nabestaanden voor hun geliefde doden hadden neergezet. Logeren bij een dode, in het begin is dat heel luguber, maar gek genoeg, het went. Uit Script Wies Venmans"